Du er her

Børnefødselsdag: Tips til mad, tema og de mest populære lege

10 tips til børnefødselsdag: Invitationer, mad, skattejagter og andre lege til en sjov børnefødselsdag...
Hvilket tema skal man vælge? Hvad skal børnene have at spise? Hvilke lege er sjovest? Hvilken skattejagt er bedst?
GRATIS! Vi byder på dekorationsmateriale til at lave selv til børnefødselsdagen. Bestil, print og klip og klistre! Vælg mellem 4 forskellige temaer.
INVITATIONSKORTDESIGNER! Lav superfine invitationskort til børnefødselsdagen eller festen – helt gratis! Vælg mellem mere end 20 fine kort, skriv din egen tekst og få et færdigt, fint kort til at skrive ud. Hurtigt og nemt!
Skattejagt er altid sjov. Stor guide til alle Grapevines skattejagter for børn. Du kan også bruge mobilen til skattejagt. Sammenlign for hvem, hvor og hvor længe - her findes alle svar...
Sådan arrangerer du en junglefødselsdag og selvfølgelig med en skattejagt med jungletema! Udklædning, mad, lagkage og lege...
Sådan arrangerer du en fødselsdag med pirattema og skattejagt på de 7 have! Udklædning, mad, lagkage og lege...
Den perfekte fødselsdag for små prinsesser og prinser! Her får du tips som gør prinsessefødselsdagen til en succes!
Sådan arrangerer du en superheltefødselsdag med skattejagt! Udklædning, mad, lagkage og lege...

Børnefødselsdag: Tips til mad, tema og de mest populære lege

BØRNEFØDSELSDAG - hvad skal børnene have at spise?

Det er altid godt at byde på noget "rigtig mad" til festen, hvis børnene først spiser lidt af den, spiser de lidt mindre kage og slik og dermed lidt mindre sukker. Men brug ikke for meget energi på maden og lav noget, der er let at spise. Når børnene er til fest sammen med deres venner, sidder de ikke stille ret længe ad gangen. Undgå mad, der "fedter" for meget, så bliver det lettere at gøre rent efter festen. Lav fx et spyd med små frikadeller, cocktailpølser og grøntsager og server det sammen med grøntsagsstave i et plastbæger med en serviet. Dette er perfekt at spise siddende på et tæppe, hvis man er udendørs, eller på gulvet indenfor. Du sparer desuden de dyre paptallerkener med motiver. En anden god idé til fødselsdagsmad er pizzaboller (se opskriften nedenfor) eller måske en klassiker som pølse med brød og lidt lækkert tilbehør. En bowle med juice, lidt sodavand og frugtstykker er en rigtig festlig fødselsdagsdrik.


børnefødselsdag
Average: 4.9 (8 votes)

BØRNEFØDSELSDAG - kage

En kage, der passer til festens tema, er selvfølgelig superfint. Hvis du vil overtrække din fødselsdagskage med marcipan, kan den købes i forskellige farver. Som nybegynder kan det dog være ret svært at rulle marcipanen tyndt ud og få den til at hænge sammen. Den ambitiøse køber en specialkagerulle i metal, som gør det nemmere. En lettere løsning er at tilpasse sit farvevalg efter de udvalg af færdige, udrullede marcipanovertræk, der kan købes i butikkerne. Et andet populært og relativt enkelt alternativ er at lave sin egen islagkage. Med firkantede isblokke, marengs, chokoladesovs, kiks og slik kan man bygge næsten hvad som helst - et slot med tårne, en bil, et tog.

BØRNEFØDSELSDAG - slikpose

Det er svært at holde fødselsdagsfest uden den obligatoriske slikpose, de fleste børn vil helt enkelt ikke synes, at en frugt som afslutning på en spændende skattejagt er et rimeligt alternativ. Men tænk på, at slikposen ikke behøver at være fyldt til randen. En pastilæske og en slikpind rækker langt, hovedsagen for børnene er som regel, at man får slik, ikke hvor meget man får. Man kan også byde på noget lidt sjovere og en smule mere sundt, hvis man laver sit eget slik og fx giver hvert barn et kræmmerhus med karamelpopcorn. Se opskriften nedenfor.

Vi på Grapevine laver færdige festlege og sjove aktiviteter - og børnefødselsdag er noget af det allersjoveste! Hos os finder du masser af forskellige skattejagter med forskellige temaer, alle med en sjov historie og et mysterium, som børnene skal løse ved hjælp af ledetråde og sjove gåder og udfordringer. Du får alt, hvad du skal bruge i vores pakke, når du bestiller. Betal og få filen leveret via mail umiddelbart efter bestilling. Derefter udskriver du selv alt, hvad du skal bruge til at arrangere den sjoveste børnefødselsdag! Nemt for dig og supersjovt for børnene!

BØRNEFØDSELSDAG - hvilket tema skal man vælge?

Det er faktisk nemmere at holde en børnefødselsdag med et tema end at holde den uden. Det bliver lettere at vælge indbydelser, dekorationer og hvilken slags kage, man skal have. Og man behøver ikke at gennemføre temaet ned i den mindste detalje. Du kommer langt med en detektivfødselsdag, hvor man går på tyvejagt eller holder en detektivskattejagt, så børnefødselsdagslegen udgør det meste af temaet.

Hvis du vil gå lidt længere med temafødselsdagen, kan du fx få tips til, hvordan du holder en;

Børnefødselsdag med pirattema>>
Børnefødselsdag med prinsessetema>>
Børnefødselsdag med jungletema>>
Børnefødselsdag med superheltetema>>

Børnefødselsdag

BØRNEFØDSELSDAG - hvilke lege er sjovest?

Tænk dig godt om, når du vælger lege til børnefødselsdagen og tag hensyn til børnenes alder. Vælg nogle lege, der "inkluderer", fremfor lege, som "ekskluderer". Undgå således lege, hvor man "går ud" af legen, selv for ældre børn kan det føles ubehageligt. Og husk at formålet med aktiviteter og lege til børnefødselsdagen ikke er, at de for enhver pris skal gennemføres nøjagtig, som det var planlagt, men at det vigtigste er, at børnene har det sjovt! Hvis der er noget, som ikke rigtigt fungerer, så gå videre til noget andet.

Skattejagt til børnefødselsdagen!

At lave en skattejagt af en eller anden slags, er nok den absolut sjoveste aktivitet til en børnefødselsdag, og den fungerer både indendørs og udendørs. En enkel måde at lave en skattejagt til fødselsdagsfesten er selv at tegne et skattekort, hvor der er markeret en skat og nogle stationer, hvor man skal løse nogle udfordringer eller gåder, før man kan finde skatten. Hvis du vil have skattekortet til at se autentisk ud, kan du bruge det gamle kneb med at krølle det lidt, trække en tepose hen over papiret og brænde kanterne forsigtigt.

Hvilken skattejagt er bedst?

Hos Grapevine findes der en masse skattejagter til børn, alt fra mere enkle varianter, som kan bruges både inde og ude, til temaskattejagter, som byder på spændende eventyr i fantasiens verden. Vi har valgt de temaer, som vi ved, at børnene bedst kan lide: prinsesser, pirater, superhelte og meget mere. Vores nyeste skattejagt er et spændende undervandseventyr. Vi får en hel del spørgsmål om skattejagterne med hensyn til, hvilken aldersvariant man skal vælge, hvordan temaskattejagterne fungerer, og hvilke temaer der findes. Derfor har vi skrevet en guide, som besvarer mange af spørgsmålene og giver en oversigt over det, som vi tilbyder lige nu. Der kommer regelmæssigt flere skattejagter med nye temaer!

Læs vores store skattejagtguide her>>