Du er her

Halloweenfest

Til halloween hører det sig til med græskar! Vi fortæller dig alt det som du ikke vidste om halloween græskarret, hvad det egentligt har at gøre med halloween, og om hvordan man laver græskarlygter og lækre opskrifter med græskar.
Sådan arrangerer du en komplet halloweenbuffét - spøgelsespizza, medistermonstre, chokoladerromkugleedderkopper, marshmallowsspøgelser og heksebryg med fladdermuslorte og meget andet lækkert!
Til halloween skal man klæde sig ud! Her får du tips til både sjove og søde halloweenkostumer for de små og lidt mere uhyggelige for de større...
Halloweenfesten skal selvfølgeligt forgyldes med sjove festlege! Her får du tips om de bedste lege til halloweenfesten - både for børn og voksne.
Skab den rette stemning til halloweenfesten med musik og lydeffekter! Vi har lavet færdige spillelister til halloweenfesten - en til børnenes halloweenfest og en til de voksnes.
Der skal være skræmmende, lækker mad til halloweenfesten! Her får du vores favorit opskrifter!
Sådan skaber du ægte halloweenstemning! Skridt-for-skridt til en fin græskarlygte og skabeloner og flaskeetiketter til at bestille gratis!
halloween fest
Average: 4.8 (4 votes)

Halloweenfest & halloween fødselsdag

Hvornår er det halloween og Allehelgensaften 2019? Hvad er halloween egentligt, og hvordan skal det fejres? Hvad er en god halloween udklædning, og hvad skal man servere? Her har du Grapevines komplette halloweenguide med alt fra halloween kostumer, halloween opskrifter, halloweenslik, halloween lege, halloween pynt, halloween børnefødselsdag og andre halloween tips - alt hvad du skal bruge til at arrangere en rigtig sjov halloween fest!

Halloween og Allehelgensaften 2019 - hvad er halloween, og hvornår er det?

Halloween stammer oprindeligt fra den gamle keltiske højtid Samhain. Kelterne fejrede deres nytår den sidste dag i oktober. På denne dag fejrede man, at afgrøderne var høstet, og ifølge legenderne var det på denne nat, at dødens herskere samlede sjælene sammen fra alle dem, som var døde i løbet af året, og overrakte dem til himmeriget. Derfor var der usædvanligt mange ånder og spøgelser løs denne aften, og for at beskytte sig tændte de store bål på bakkerne.

Da kristendommen senere kom til Storbritannien, begyndte man indenfor den katolske kirke at fejre Allehelgen med en samlet højtid den 1. november, årsagen var at man havde fået så mange helgener, at der ikke var tilstrækkeligt med dage i året til, at alle kunne få sin egen dag. Man kaldte denne fælles dag All Hallow's Day, og d. 31. oktober blev så til All Hallow's Eve, senere til halloween.

Allehelgensaften gik sammen med alle helgens dag stort set i glemmebogen i den danske kultur, da den blev afskaffet ved helligdagsreformen af 1770. Den er ved at vinde indpas i dansk kultur igen, under det amerikanske navn halloween. Halloween fejres altid den 31. oktober.

halloween fest

Halloweenfest for børn - 5 tips om halloweenlege og halloweenmad

Som med mange andre højtider er det altid supersjovt at fejre det sammen med børnene! Halloween er med sine monstre, spøgelser og mysterier perfekt for børnenes livlige fantasi. At man desuden får lov at spise uhyggelig mad og klæde sig ud, og at man får lov til at skræmme folk og lave narrestreger er jo bare et plus! Halloween kommer også på rette tidspunkt, når efteråret føles som mørkest, når vi har brug for lidt energi, og inden det er tid for julehygge, der lyser klare orange græskar op i efterårsmørket! Arrangér en halloweenfest for børnene - eller hvis du skal holde børnefødselsdag i oktober-november så arrangér en børnefødselsdag med halloweentema! Massevis af tips til halloweenopskrifter, halloweenkostumer, halloweenpynt og halloweenlege for børnene finder du her på vores halloweensider.

1. Indbydelse til halloweenfest

Send indbydelsen ud i god tid, det er altid halloween d. 31. oktober. I 2018 er det på en onsdag. Hvis tidspunktet ikke passer, kan man vælge at holde sin halloweenfest en anden dag! Lav en rigtig fin og uhyggelig indbydelse selv, ved at finde nogle billeder på nettet eller få dit barn til at tegne en halloweentegning, som du så skanner ind eller kopierer. Alternativt kan man købe færdige indbydelser.

2. Halloweenudklædning til børn

Ingen halloween uden monstre, spøgelser, vampyrer og hekse! At klæde sig ud til halloween er ekstra sjovt når man må klæde sig ud som noget uhyggeligt! Det er dog en god idé at vælge halloweenudklædning i forhold til barnets alder, det er jo ikke meningen at man skal blive rigtigt skræmt. Enhver udklædning kan faktisk fungere som halloweenudklædning - små børn kan klæde sig ud som et græskar, en kat eller tiger. Prinsesse og superhelt duer selvfølgelig også! Tips til halloweenudklædning og hvordan du selv laver det, kan du finde under Halloweenkostumer.

3. Vær kreativ med børnene inden halloweenfesten

Lav jeres egne dekorationer til halloweenfesten - og naturligvis en fin græskarlygte, eller flere! Børnene synes det er supersjovt at få lov til selv at udhule et græskar og sætte lys i den og se hvor fin den bliver, men også at den bliver lidt uhyggelig! Skabeloner til pynt og til at klippe og klistre, som du får gratis, finder du under halloweenpynt. Der er også skridt-for-skridt instruktioner til, hvordan du laver en græskarlygte. Glem ikke at gemme græskarkernerne de kan ristes og blive til en lækker halloweensnack.

4. Skræmmende halloweenmad

Lidt skræmmende halloweenmad og lækkert halloween slik skal man jo have til halloweenfesten! Hvorfor ikke orme med mudder eller monsterpizzaer, med heksebryg eller græskarbowle til. Og med romkugle-edderkopper og marshmallowspøgelser til dessert! Alle tips og opskrifter, finder du under halloweenopskrifter og på siden med grapevines egen halloweenbuffet!

5. Lege til Halloweenfest

En sjov, og måske lidt skræmmende aktivitet, fuldfører halloweenfesten! En af børns absolut favoritter plejer at være en skattejagt! Grapevine har mange færdige skattejagter og mysterier for børnene, der passer perfekt til en halloweenfest. I skattejagterne skal børnene finde gåder og udfordringer ved hjælp af ledetråde, og derefter løse gåderne for til sidst at finde en skat. Supersjovt for børnene - og i og med at alt er færdigt til udskrivning, er det enkelt for dig at arrangere et rigtig spændende halloweenmysterium! I Halloweenmysteriet skal børnene hjælpe greve Vlad med at finde Kråkehofs gemte skat blandt monstre, hekse og spøgelser. Desuden passer en masse af vores andre skattejagter og mysterier godt til en halloweenfest, hvad med et spændende Detektivmysterie, eller en tur på de syv have i en Piratskattejagt. Tips til en hel masse andre sjove halloweenlege finder du under halloweenlege.

halloween mad

Halloweenfest for voksne - 5 tips om halloweenlege & halloweenmad

Det er vel ikke kun børnene, der skal have det sjovt! At arrangere en halloweenfest for voksne er mindst ligeså sjovt - og naturligvis er en halloweenfest for både børn og voksne sammen også en god idé! Halloween i 2016 er mandag d. 31. oktober, men man kan også holde en Halloweenfest i ugerne både inden og efter den dato.

1. Halloween stemning og halloweendekorationer

Til Halloweenfesten skal der skabes rigtig halloween stemning! Det er jo allerede mørkt på denne tid af året, læg dertil massevis af græskar, lys, et skelet eller to eller edderkoppespind. Tips til hvordan du laver Jack O'Lanterner og halloweendekorationer, finder du under halloweenpynt, der får du også skabeloner til at lave guirlander, og nogle fine halloweenfigurer til at udskrive og dekorere. En enkel og meget effektfuld måde at skabe en skræmmende halloweenstemning på er at lave uhyggelige skygger. Brug fx et lille legetøjs-edderkoppespind i plast eller et lille skelet. Lad et rum, fx. entréen, være mørk og oplys derefter edderkoppespindet eller skelettet bagfra, mod en væg - så kan du lave en kæmpe edderkop, som kravler på væggen... Garanteret uhyggeligt og stemningsskabende!

2. Halloweenudklædning til voksne

Selvfølgelig skal de voksne også klæde sig ud, når de skal til halloweenfest! Det er enkelt at lave en sort heks eller en uhyggelig vampyr med almindeligt tøj, lidt rekvisitter og sminke. En uhyggelig maske under en hættetrøje kan skræmme hvem som helst! En sort kat i sorte leggings, langærmet sort trøje, en fjerboa som hale og et diadem med ører og kattesminke bliver til en elegant halloween udklædning. Flere idéer til halloween udklædning finder du under halloweenkostumer.

3. Mad til halloweenfesten

Man kan servere stort set hvad som helst til en halloweenfest - et godt tips er at lave en lækker efterårsagtig buffet. Dæk et bord med en god blanding af stærke pølser, skinke, tapanade, gedeost, kiks, oliven, måske lidt paté, syltede agurker, en chili- eller rustik sammenkogt ret, som serveres med lækkert brød til. Vores lækre ostekage med halloween dekoration passer perfekt til buffeten. Og afslut - naturligvis - med en græskartærte og lidt halloweenslik, og f.eks. romkugle-edderkopper og marshmallow-spøgelser. Opskrifterne finder du under halloweenopskrifter. Dæk bordet i orange og sort og dekorér gerne maden med halloweenfigurer og bordet med store og små græskarlygter (se halloweenpynt).

4. Festaktiviteter til halloweenfest

Selvfølgelig hører en sjov festleg med halloweentema hjemme til en halloweenfest! Blandt grapevines store sortiment af festprodukter findes naturligvis også produkter til halloween. Til en halloweenmiddag, kan det passe godt at indlede med en bordplansleg med halloweentema. I løbet af aftenen kan man så passende lave en Halloweenquiz med 27 blandede spørgsmål, inklusiv 11 musikspørgsmål - alle spørgsmål om uhyggelige ting, som kan forbindes med halloween. Quizzen kan man gennemføre i et stræk, eller dele den op, så man spreder det ud, med nogle spørgsmål af gangen i løbet af aftenen. Vil man i stedet konkurrere i halloweenviden på forskellige stationer, har vi den sjove halloweenkonkurrence, som kort og godt hedder Halloweenfest! Ellers så kan man vælge en enkel mordgåde, som er let at arrangere.

5. Mordmysterie til halloweenfest

Hvad med et mordmysterie til halloween? Mordet på Mystery Manor og Mordet på Pensionat Geisthof er begge spændede mordmysterier til halloween, som gennemføres ved at en fortæller/værten læser handlingen op. Hver deltager får et hæfte med persongalleri og et svarformular, hvor alle deltagere noterer ledetråde til løsningen, såsom tanker om mordtidspunkt, mordvåben, motiv og til sidst morderen. De er enkle at udføre og består af værtguide, indledning til gæsterne, kriminalroman i fire korte, spændende kapitler fyldt med ledetråde, hæfte med persongalleri og løsningsside med spørgsmål til deltagerne samt løsning. Gæsterne behøver hverken at spille roller eller klæde sig ud.

Mere om Halloween

Halloweenfest | Halloween opskrifter| Halloweenbuffet | Halloween kostumer | Halloweenpynt | Halloweenlege | Halloweenmusik