Du er her

Halloweenpynt

Til halloween hører det sig til med græskar! Vi fortæller dig alt det som du ikke vidste om halloween græskarret, hvad det egentligt har at gøre med halloween, og om hvordan man laver græskarlygter og lækre opskrifter med græskar.
Sådan arrangerer du en komplet halloweenbuffét - spøgelsespizza, medistermonstre, chokoladerromkugleedderkopper, marshmallowsspøgelser og heksebryg med fladdermuslorte og meget andet lækkert!
Oplys efterårsmørket med en halloweenfest - efterårets sjoveste for både børn og voksne! Vi har samlet alle vores tips til den sjoveste fest!
Til halloween skal man klæde sig ud! Her får du tips til både sjove og søde halloweenkostumer for de små og lidt mere uhyggelige for de større...
Halloweenfesten skal selvfølgeligt forgyldes med sjove festlege! Her får du tips om de bedste lege til halloweenfesten - både for børn og voksne.
Skab den rette stemning til halloweenfesten med musik og lydeffekter! Vi har lavet færdige spillelister til halloweenfesten - en til børnenes halloweenfest og en til de voksnes.
Der skal være skræmmende, lækker mad til halloweenfesten! Her får du vores favorit opskrifter!
halloween pynt gratis
Average: 3.6 (5 votes)

Halloween pynt og halloweendekorationer

Man skal selvfølgelig have lidt halloweendekorationer og halloween pynt til at skabe den helt rigtige halloweenstemning! Den mest klassiske halloween pynt er naturligvis en halloweenlygte lavet af et græskar, en såkaldt Jack O'Lantern (hvis du undrer dig over, hvor navnet kommer fra, så kan du læse historien længere nede). Noget andet halloween pynt kan være uhyggelige edderkopper, skeletter og massevis med lys, som man kan bruge til at lyse op i efterårsmørket. Her har vi samlet lidt tips til halloween pynt / halloweendekorationer, og naturligvis fortæller vi også, hvordan man laver en græskarlygte til halloween.

Papirguirlander bliver fint Halloween pynt

Lav papirguirlander med spøgelser, græskar eller flagermus til at hænge i loftet, eller nogle små til at have som halloweendekoration på bordet. Hvis man vælger noget lidt kraftigt og flot gavepapir, kan man lave rigtigt smukke og kitsche guirlander.

Dekorér med figurer

Pynt bordet eller maden med fine halloweenfigurer - mere behøver man ofte ikke, før man har skabt den helt rette halloweenstemning! I stedet for fx at farve maden med frugtfarve, kan man lade maden beholde sit lækre udseende og i stedet dekorere med papirfigurer, og derved lade sine gæster beholde deres appetit. Klip papirfigurerne ud og tape på tandstikker og dekorér kager, muffins eller varme sandwicher med dem. Sæt en papirfigur i toppen på et trægrillspyd og fyld spydet med lækkerier. Det kan fx være et spyd med frikadeller, brunchpølser og cocktailtomater, til børnenes halloweenfest, eller et lækkert spyd med frugtstykker, som også passer godt som dessert til børnenes halloweenfest såvel som til de voksnes halloweenfest. Figurerne kan også bruges bruges til at lave servietringe med. Fold et stykke sort karton og hæft det sammen til en servietring. Dekorér med en papirfigur. Enkelt, billigt og superflot!

Enkel Halloween dekoration af kager og lagkager med halloween skabeloner

Du kan også bruge skabelonerne til at dekorere kager eller lagkagen med. Skær en heks ud i marcipan til lagkagen eller nogle små græskar til muffins. Eller læg en eller flere skabeloner på kagen og strø flormelis over, fjern skabelonen, og du har en fin halloweendekoration!

Du får gratis halloweenskabeloner og figurer - perfekt som Halloween pynt!

Du kan printe skabeloner til guirlander med spøgelser, flagermus og græskar i forskellige størrelser og fem forskellige coole papirfigurer at dekorere med, og andre små skabeloner at bruge til fx lygter i Grapevines halloweensæt - du får det helt gratis.

Bestil halloween skabelonerne ved at klikke på linket nedenfor og angive koden DEKO, når du bestiller så får du halloweensættet med 100 % rabat. Sættet leveres direkte til din mailadresse!
Bestil Halloweenskabelonerne gratis her - angiv koden: DEKO i kassen>>

gratis halloweenpynt
halloween pynt

Fine Halloweenetiketter til heksebryg, edderkoppemost, troldedrik och græskarpunch!

Lav halloweenbordet ektra sjovt med flasker med uhyggeligt indhold, som Draculas blodpunch eller heksebryg! Her får du etiketterne til flaskerne, de findes i to størrelser så de passer både vinflasker og de mindre sodavandsflasker.Til etiketterne findes også bordkort og / eller servietringe. Du printer selv hvad du skal bruge!
Halloweenetiketterne byder vi på!
Brug koden: HEKSEBRYG i kassen så får du etiketterne helt gratis.
Bestil halloween etiketterne her>>
Halloween pynt for flaske

Sådan laver du en græskarlygte

1. Til en græskarlygte skal du bruge et stort, fast græskar uden mærker. Skær et stjerneformet låg i toppen på græskarret. Man skal vinkle kniven mod midten, så låget er større i den øverste kant, dette forhindrer låget i at falde ned hvis græskarret krymper (når det tørrer).
2. Udhul græskarret (og gem det til græskartærte og ristede græskarkerner!). Lav en fordybning i bunden til et lys.
3. Skær munden ud, vær nøje med at skære den foroven, der hvor græskarret rundes af mod bunden, ellers er der en risiko for at græskarret kollapser. Skær derefter næse og øjne ud. Det kan være en god idé at tegne på græskarret, inden man begynder at skære, så bliver det lidt enklere. Du kan også skære andre former ud end et ansigt.
4. Tag et kort, kraftigt lys eller fyrfadslys og placér det i græskarret. Sæt låget på og pas på spøgelserne! OBS! Efterlad aldrig en tændt græskarlygte uden opsyn!

Ristede græskarkerner

Gem græskarkernerne når du laver din lygte. Rens kernerne fra frugtkødet, skyl og tør dem. Rist dem i olie på en stegepande, ved medium varme, i ca. 20 min. eller i olie i en bradepande i ovnen på 275 grader - hold øje med kernerne, det går stærkt! Rør i en gang imellem så de ikke brænder på. Lad de ristede kerner rinde af på et stykke køkkenrulle og giv dem lidt salt - servér som snack!

3 x små halloweenlygter

Køb nogle små græskar i forskellige farver og faconer. Skær et rundt hul i toppen på græskarlygten, stort nok til at et fyrfadslys kan komme igennem. Udhul og sæt lyset i. Dekorér bordet med masser af små græskarlygter.

Et alternativ til små bordlygter er at lave klassiske Jack O'Lanterner af peberfrugter. Køb nogle røde og orange peberfrugter. Skær toppen af, i zigzag, til et låg. Udhul. Skær øjne, næse og mund ud.

Gem nogle syltetøjsglas i forskellige størrelser, vask og tør dem af. Brug silkepapir i forskellige farver. Klip figurerne ud i silkepapir og klistr dem på glassene. Brug halloween skabelonerne, som indgår i Grapevines halloweensæt eller tegn nogle selv i hånden. Fx græskar, hekse, katte eller flagermus. Du kan få lygten til at lyse fint i flere farver, hvis du sætter et stykke silkepapir i en farve bagom et andet.

Mere om Halloween

Halloweenfest | Halloween opskrifter| Halloweenbuffet | Halloween kostumer | Halloweenpynt | Halloweenlege | Halloweenmusik

Og så til det store spørgsmål: Hvad har et græskar at gøre med Halloween? Svaret findes i historien om den uheldige figur Jack!

Næste allehelgensaften da Jack var på vej hjem fra pubben, dukkede Djævlen op igen og krævede at Jack nu skulle følge med ham. Jack, som stadig ikke var ivrig for at forlade sit jordiske liv, distraherede Djævlen ved at overbevise ham om, at han skulle plukke et lækkert æble i et æbletræ i nærheden. Jack hjalp tilmed Djævlen op i træet og skar derefter hurtigt et kors i træstammen. Endnu en gang var Djævlen blevet narret, og forhindret af korset sad han fast oppe i træet. Djævlen tilbød Jack 10 år i fred for sin frigivelse, men Jack insisterede på at Djævlen aldrig mere skulle besvære ham. Djævlen var atter en gang føjelig og gik med til det og blev sluppet fri.

Blot et år senere klarede Jacks krop ikke længere hans usunde levevis, og Jack døde. Da Jack bankede på himlens port, fik han at vide, at han under ingen omstændigheder kunne blive sluppet ind i himlen, på grund af det liv han havde levet. Så Jack forsøgte i stedet at få adgang til helvedet, men Djævlen, som stadig var sur over at Jack havde narret ham flere gange, nægtede at lukke Jack ind. Men venlig som Djævlen dog var, gav han Jack et stykke glødende kul, så han skulle kunne finde vej i det evige mørke. Jack lagde kullet i en udhulet kålroe, og det blev kendt som en Jack O'Lantern! Hvis du kikker nøje efter på allehelgensaften, kan man stadig se lys fra Jacks lue, når han farer rundt i jagten på et hjem.

Nu tænker du måske, det var da en interessant historie, men hvor kommer græskarrene ind i billedet? Jo, ifølge den irlandske tradition plejede man at lave lygter af kålroer på allehelgensdag, som repræsenterede de dødes sjæle. Men da irlænderne emigrerede til Amerika, havde de svært ved at finde roer at lave lygter af, derimod fandt de en overflod af græskar, som fungerede godt som substitut. Og siden dengang har græskarrene været et vigtigt indslag til halloween!