Du er her

Julehygge for børn

Julelege og juleaktiviteter plejer at værdsættes af alle. Sørg derfor for at fylde julen med ekstra juleunderholdning i år.
Her får du tips og idéer til, når du skal holde julefrokost både i hjemmet og i virksomheden.
Her på redaktionen elsker vi julegløgg, det er så hyggeligt. Her finder du historien bag julegløggen samt opskrifter på hjemmelavet gløgg og tilbehør.
Julemusik skaber den helt rette stemning til julen! Hvad er forskellen på en julesalme og en julesang? Her får du også rabatkode til julesanghæfte.
Der er mange traditioner i forbindelse med at holde jul. Alt fra julemand, julekalender, mandelgave til kalenderlys og pakkekalender. Her får du lidt baggrundsviden til de forskellige traditioner.
At fejre året der er gået, og byde velkommen til det nye, er en af året største fester! Her får du tips og idéer til nytårsaften, om alt fra invitation til dresscode og underholdning.
julepynt
Average: 4.5 (2 votes)

Julefest for børnene!

Julen er hyggelig, og det er tid til at være kreativ med børnene, fx at lave hjemmelavet julepynt med børnene! Hvis du har små børn er det superhyggeligt at arrangere lidt julehygge for børnene og deres venner. Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du arrangerer børnenes egen lille julefest. Hvad med at invitere nogle venner til julehygge en eftermiddag i december? To-tre timer plejer at være en perfekt længde for en fest for de yngre!

Mad & drikke

Du kan fx servere små spyd med frikadeller og cocktailpølser og små snitter med leverpostej, rødbeder og syltet agurk. Dertil kan du lave et fad med udskåret frugt og clementinbåde, peberkager og pebernødder. Server fx rød eller grøn sodavand til for at holde sig til juletemaet (farverne).

Juleklip og juledekorationer

Lav et peberkagehus og peberkager

Lad børnene dekorere deres helt eget peberkagehus! Hvis du har små børn med til julefesten, kan det være en idé at lime huset sammen inden festen, med smeltet sukker, da det bliver meget varmt, og man behøver at sætte det sammen hurtigt. Lad derefter børnene dekorere det med glasur og forskellige stykker slik. Forær desuden børnene hver deres store peberkage til at dekorere og tage med hjem!

Juleappelsiner

Duften af jul er appelsiner med nelliker! Giv børnene hver deres appelsin og lad dem stikke nelliker i. Hjælp til med at knytte røde bånd rundt om appelsinerne, så de kan hænges op - ligeledes noget fint pynt som børnene kan tage med sig hjem.

Hjemmelavet julepynt | Klip snefnug

Sådan laver du noget populært hjemmelavet julepynt: Brug hvidt papir. Lav gerne nogle runde skabeloner som børnene kan klippe runde former efter. Papiret bukkes derefter på diagonalen og herefter i mindre og mindre segmenter. Lad børnene derefter klippe mønstre ud. Når de er færdige med at klippe mønstre, og folder papiret ud bliver det til et fint snefnug - og de bliver allesammen forskellige!
julepynt

Lege

Sang og dans

Syng julesange og julesalmer og dans rundt om juletræet, hvis du allerede har taget det ind, ellers kan man danse i en lang kæde gennem huset, mens man synger!

Skattejagt

Hold en sjov skattejagt! Lav den selv med ledetråde eller skattekort, eller køb en færdig hos Grapevine.

Julemysteriet: Den usædvanligt distrætte julenisse Julius har mistet poserne med Julemandens magiske støv, som gør at rensdyrene kan flyve!

Mobilskattejagten Julejagten: Lad familiens børn eller hele familien fordøje julemaden med en supersjov mobilskattejagt.

Ismysteriet: Et spændende eventyr med isprinsesse Arabella, pingvinen Puk og elgen Ole!

Stoledans

Stil ligeså mange stole som børn i en ring med stoleryggene mod hinanden. Spil julemusik. Børnene danser rundt om stolene og når musikken stopper gælder det om at sætte sig på en stol. Når musikken starter igen fjerner du en stol. Næste gang musikken stopper, havner to børn på samme stol, i denne leg går ingen ud, men i stedet skal børnene samarbejde. Sådan fortsætter legen til der kun er en stol og en masse børn om den, hvilket kan resultere i et sjovt fotografi!

Syng julesange

Hvis du ønsker at afslutte med en stille og rolig aktivitet, er det altid hyggeligt at synge julesange.

Mere om jul:

Juletraditioner | Julefrokost | Julegløgg | Julesange | Juleaktiviteter | Julehygge

Category: