kendte børnesange
Alle produkter
Skattejagt
Mobilskattejagter
Mobilevents
Mysterier
Mordmysterier
Quizzer
Festtemaer
Højtider
Bordpynt
Bordplanslege
For børn
For teenagere
For voksne
Til firmaevents
skattejagt til børnefødselsdag
10 tips til børnefødselsdagen
Tips til piratfest
Tips til prinsessefødselsdag
Tips til junglefødselsdag
Tips til superheltefødselsdag
Skattejagt for børn - stor guide
Fødselsdagsfest - tips & idéer
Børnefødselsdag 4 år
Børnefødselsdag 5 år
Børnefødselsdag 6 år
Børnefødselsdag 7 år
Børnefødselsdag 8 år
Børnefødselsdag 9 år
Børnefødselsdag 10 år
Børnefødselsdag 11 år
Børnefødselsdag 12 år
Halloweenfest
Halloweenopskrifter
Halloweenkostumer
Halloweenpynt
Halloweenlege
skattejagt til børnefødselsdag

Skattejagt børnefødselsdag

At fejre fødselsdag med en fest er noget af det bedste, der findes! Man kan invitere sine venner, man er midtpunkt, man kan spise kage, og man bliver et helt år ældre, noget der ofte er voldsomt eftertragtet, når man stadig ikke er så gammel… Og at fejre sit barn med en fødselsdagsfest er supersjovt - men det kan også være lidt af en udfordring. Hvad skal man finde på af lege til børnefødselsdagen, hvordan skal man få tid, og hvad må det koste?

For endnu mere hjælp til børnefødselsdagen har vi på redaktionen samlet vores 10 bedste tips til festforberedelserne!

børnefødselsdag skattejagt

Børnefødselsdag skattejagt: 10 tips til børnefødselsdagen!

børnefødselsdag skattejagt

1. Invitation til børnefødselsdag

Vær præcis i invitationen til børnefødselsdagen, det gør det lettere for de inviterede børns forældre og dig. Spørgsmålene bliver færre, og det hele glider lettere. Fastsæt både et start- og sluttidspunkt for fødselsdagen. Skal I være inde eller ude, er der behov for en bestemt påklædning? Fortæl, om du byder på mad, så kan forældrene planlægge i forhold til øvrige måltider. Hvis festen har et tema, så fortæl det og inviter i god tid, så man kan forberede eventuel udklædning - det er altid sjovt. Hvis du fx inviterer barnets venner fra børnehaveklassen, så tænk på, at alle forældre måske ikke ved, hvor du bor, og hvordan de får fat i dig, hvis I ikke kender hinanden så godt, så sørg for, at de får adresse og andre kontaktoplysninger samt dato for S.U.

2. Hvem skal man invitere til børnefødselsdag?

Hvem der skal inviteres, og hvem der ikke skal inviteres, kan være et følsomt emne. Hvis du inviterer alle i gruppen fra børnehaveklassen, plejer det at være accepteret at aflevere invitationen i skolen, men aftal altid først dette med personalet. Hvis du ikke inviterer alle, bør du kontakte forældrene direkte, og forsøg ikke at tale om festen, når der er andre børn i nærheden.

3. Hvor længe?

2-3 timer plejer at være passende tid for en børnefødselsdag. Det bliver ikke sjovere, fordi det varer længere, måske tværtimod, hvis børnene når at blive trætte.

4. Hvor mange til børnefødselsdag?

Tilpas antallet af børn efter den plads, du har til rådighed. Hvis du ikke har så meget plads indenfor, er det også fint at holde festen udendørs, i haven, i gården, i parken eller på legepladsen. Sørg bare for at informere om, at børnene skal klædes på efter vejrforholdene. Tag det med et smil, hvis det skulle blive regnvejr - børnene synes sikkert, at det er vældig sjovt at hoppe i vandpytterne. Når du vælger stedet for festen, så glem ikke, at det er vigtigt at have tilgang til et toilet inden for rimelig afstand. Hvis du skal gå langt med 20 børn, der skal tisse, efter de har drukket masser af saftevand, så når du sikkert ikke at organisere ret meget andet.
skattejagt til børnefødselsdag

5. Planlægning & temafest

Sørg for god planlægning. En fest med planlagte aktiviteter plejer ofte at forløbe mere smidigt end en fest med udelukkende "fri leg". Desuden bliver den måske også sjovere og mere mindeværdig. Et tema på festen er sjovt, det er der ingen tvivl om.

Man kan have hvilket som helst tema - og det skal selvfølgelig være fødselsdagsbarnet, der vælger det! Et tema kan skabes med enkle midler og behøver ikke at koste mere, man ska blot være lidt kreativ. Sats på udklædning, lege og mad, som passer til temaet. Populære temaer er børnenes favoritfigurer, alt fra prinsesse fødselsdag og pirat fødselsdag til Biler, Pippi Langstrømpe, jungle og dyr, cirkus og vikinger - kun fantasien sætter grænser!

Tips til piratfødselsdag>>
Tips til junglefødselsdag>>
Tips til prinsessefødselsdag>>
Tips til superheltefødselsdag>>

6. Børnefødselsdag med eller uden forældre?

Hvis børnene ikke er så store, kan det være godt, hvis forældrene er med til festen, og visse børn vil måske helst ikke efterlades i et fremmed miljø og med nye børn. Forbered i så fald også noget til forældrene, de er jo ikke egentlige fødselsdagsgæster, men det er hyggeligt med en kop kaffe og lidt kage også til dem. Benyt dig desuden af den "resurse", du har i de andre forældre, festen bliver sjovere, også for dem, hvis de kan hjælpe lidt til med aktiviteter og andre ting.
lege til børnefødselsdag

7. Lege til børnefødselsdag

Hvad med lege til børnefødselsdag? Tænk dig godt om, når du vælger lege til børnefødselsdagen og tag hensyn til børnenes alder. Vælg nogle lege til børnefødselsdag, der inkluderer fremfor lege, som ekskluderer, undgå således lege, hvor man "går ud" af legen. Selv for ældre børn kan det føles ubehageligt. Og husk at formålet med aktiviteter og lege til børnefødselsdag ikke er, at de for enhver pris skal gennemføres nøjagtig, som det var planlagt, men at det vigtigste er, at børnene har det sjovt! Hvis der er noget, som ikke rigtigt fungerer, så gå videre til noget andet.

Skattejagt til børnefødselsdag!

Hvad med en skattejagt børnefødselsdag? At lave en skattejagt børnefødselsdag, af en eller anden slags, er nok den absolut sjoveste aktivitet til en fødselsdagsfest, den fungerer både til fest indendørs og udendørs. En enkel måde at lave en skattejagt til børnefødselsdag på er selv at tegne et skattekort, hvor der er markeret en skat og nogle stationer på vejen til den, hvor man skal løse nogle udfordringer eller gåder. Hvis du vil få skattekortet til at se autentisk ud, kan du bruge det gamle kneb med at krølle det lidt, trække en tepose hen over papiret og brænde kanterne forsigtigt.

Hold en skattejagt børnefødselsdag! Vælg selv en skattejagt til børnefødselsdag hos grapevine.dk - færdige og sjove skattejagter, du kan være klar med dem på nogle få minutter!
Hos Grapevine har vi mange produkter, der gør det nemt at holde en rigtig sjov fest. Du får et godt oplæg og et færdigt produkt, det eneste, du behøver at gøre, er at skrive det ud. Du sparer tid, og det hele bliver nemt at arrangere derhjemme, i parken eller på legepladsen, og festen bliver mere unik - og betydelig mere rimelig i pris end en færdigkøbt fest i et legeland. Vores specialskrevne skattejagter er virkelig sjove - og indeholder spændende udfordringer at løse på en skattejagt fødselsdag. Du får alt, hvad du har brug for! Festprodukterne kan fås med børnenes favorittemaer, for eksempel pirater, superhelte eller jungleeventyr. Hvis du vil have underholdning til børnefødselsdagen eller bare vil sætte kulør på en anden fest eller et arrangement før børnene, så skulle du prøve en skattejagt!
Skattejagt til børnefødselsdag: Du finder flere skattejagter med forskellige populære temaer til børnefødselsdagen samt anden underholdning på www.grapevine.dk>>

8. Mad til børnefødselsdag

Det er altid godt at byde på noget at spise til festen, hvis børnene først spiser lidt "rigtig" mad, spiser de lidt mindre kage og slik og dermed lidt mindre sukker. Men brug ikke for meget energi på maden og lav noget, der er let at spise. Når børnene er til fest sammen med deres venner, sidder de ikke stille ret længe ad gangen. Undgå mad der "fedter" for meget, så bliver det lettere at gøre rent efter festen. Lav fx et spyd med små frikadeller, cocktailpølser og grøntsager og server det sammen med grøntsagsstave i et plastbæger med en serviet. Dette er perfekt at spise siddende på et tæppe, hvis man er udendørs, eller på gulvet indenfor. Du sparer desuden de dyre paptallerkener med motiver. En anden god idé til fødselsdagsmad er pizzaboller (se opskriften nedenfor) eller måske en klassiker som pølse med brød og lidt lækkert tilbehør. En bowle med juice, lidt sodavand og frugtstykker er en rigtig festlig fødselsdagsdrik.
børnefødselsdagslege

9. Kage til børnefødselsdag

En kage, der passer til festens tema, er selvfølgelig superfint. Hvis du vil overtrække din fødselsdagskage med marcipan, kan man købe det i forskellige farver. Som nybegynder kan det dog være ret svært at rulle marcipanen tyndt ud og få den til at hænge sammen. Den ambitiøse køber en specialkagerulle i metal, som gør det nemmere, den der vil tage en genvej tilpasser sit farvevalg efter de udvalg af færdige, udrullede marcipanovertræk, der kan købes i butikkerne. Et andet populært og relativt enkelt alternativ er at lave sin egen islagkage. Med firkantede isblokke, marengs, chokoladesovs, kiks og slik kan man bygge næsten hvad som helst - et slot med tårne, en bil, et tog.

10. Slikpose

Det er svært at holde fødselsdagsfest uden den obligatoriske slikpose, de fleste børn vil helt enkelt ikke synes, at en frugt som afslutning på en spændende skattejagt er et rimeligt alternativ. Men tænk på, at slikposen ikke behøver at være fyldt til randen. En pastilæske og en slikpind rækker langt, hovedsagen for børnene er som regel, at man får slik, ikke hvor meget man får. Man kan også lave noget lidt sjovere og en smule mere sundt, hvis man laver sit eget slik og fx giver hvert barn et kræmmerhus med karamelpopcorn. Se opskriften nedenfor.
fødselsdagsaktiviteter
Karamelpopcorn
Festlige og lidt anderledes popcorn, der kan være et godt alternativ til en slikpose.
Smelt smør og sukker under omrøring, pas på at det ikke bliver branket. Tag det af varmen og tilsæt nogle poppede popcorn. Bred det ud på et stykke bagepapir. Salt let. Fyld nogle papirkrammerhus med de lækre popcorn. En succes!
Pizzaboller
Smarte, superlækre pizzaboller, som er lette at spise, og som du kan forberede lang tid i forvejen.

Dej:
50 g gær
3 dl mælk
3/4 dl smør og rapsolie (eller smeltet, afkølet smør)
2 spsk. flydende honning
ca., 8-8 1/2 dl hvedemel (med højt proteinindhold)
1 tsk. salt

Fyld:
2 dl færdig tomatsovs
200 g røget skinke i skiver
2 dl revet ost
2 spsk. tørret oregano
1 æg at pensle med

(ca. 16 stk.)

Forbered: Rør gæren ud i den kolde mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, gerne i maskine, ca. 8 minutter. Lad dejen hvile under et viskestykke i ca. 15 minutter. Del dejen i 2 dele. Rul hver dejhalvdel tyndt ud (ca. 40 x 30 cm). Stryg tomatsovs på dejen. Læg skinkeskiver på, strø ost og oregano over. Rul dejen sammen til en rulle (som en roulade). Skær hver rulle i skiver (som kanelsnegle). Læg bollerne i papirforme. Lægges i fryseren.

Aftenen før festen: Læg de frosne boller på en bageplade. Dæk med folie. Stilles i køleskabet natten over.

Lige inden festen: Sæt ovnen på 225 °C. Pensl med pisket æg og strø lidt oregano over. Bag i ovnen i 12-15 minutter.

Opskrift fra ica.se
__________________________________________________________
børnefødselsdag skattejagt

Mobilskattejagter:

Leder du efter fødselsdagsaktiviteter til de lidt større børn? Så kan vi anbefale en mobilskattejagt!

Mobilskattejagterne gennemføres med et interaktivt kort og gåder til at læse og svare på i mobilen! Skattejagterne kan gennemføres hvor som helst, som skattejagtarrangør vælger du selv ruten, og hvor lang den skal være. Du får efter købet adgang til et enkelt arrangørsite, hvor du planlægger din skattejagt, starter hold og ser deres fremskridt i realtid.

Op til 10 hold med 4-5 personer kan konkurrere mod hinanden i skattejagterne.

Her finder du alle vores coole mobilskattejagter for børn i alderen fra ca. 10 år>>

Tips til fødselsdagsfest:
skattejagt børnefødselsdag
Skattejagt: Piratskattejagt
Hold pirat fødselsdagen med en spændende skattejagt! Lad de små pirater begive sig ud på eventyr på de syv have! På vej mod skatten skal de løse finurlige gåder og udfordrende opgaver. Du får alt, hvad du har brug for, så du hurtigt og nemt kan arrangere denne supersjove skattejagt med pirattema!
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
skattejagt til børnefødselsdag
Skattejagt: Detektivmysteriet
Et rigtig sjovt mysterium at løse for børnene! I Småkøbing forsvinder der værdifulde bøger fra biblioteket, og der en udlovet en belønning til dem, som finder bøgerne. Lad børnene blive detektiver og løse finurlige gåder i jagten på bøgerne! Alt, hvad du behøver findes i produktet – nemt for dig og supersjovt for børnene!
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
skattejagt børnefødselsdag
Skattejagt: Superhelteeventyret
Et rigtig sjovt eventyr for unge superhelte. Hjælp SuperSigurd med at redde Big City fra skurken med den grønne maske. En skattejagt, som skaber temaet for hele superheltefesten. Du får alt, hvad du har brug for, og arrangerer nemt det hele på mindre end en halv time. En fest, som børnene sent vil glemme!
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
fødselsdagsaktiviteter
Skattejagt: Skovmysteriet
En sjov skattejagt for børnene med en spændende historie! Denne skattejagt gennemfører man udenfor med skattekort og ledetråde. Den egner sig godt til haven, i parken, på stranden eller i skoven! Børnene befinder sig på Familien Skovs campingplads i Storskoven, hvor eventyrjægeren Vilde Valdemar har gemt en skat.
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
lege til børnefødselsdag
Skattejagt: Undervandsmysteriet
Kaptajn Kuling víl hjælpe de udrydningstruede delfiner og beder børnene hente piraten Etbens skat i en lille blå ubåd. Det er tid til at begive sig ud på et undervandsmysterium! Sjov skattejagt i Den lille havfrues og Nemos verden! Alt du behøver indgår i produktet.
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
lege til børnefødselsdag
Skattejagt: Prinsessemysteriet
Den perfekte fødselsdagsaktivitet for alle med prinsessedrømme! Prinsessemysteriet er en underholdende skattejagt, hvor alle prinsesser skal hjælpe til med at befri prins Månestråle, som en ond fe har forvandlet til en frø og har låst inde i slotstårnet.
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
lege til børnefødselsdag
Skattejagt: Spøgelsesmysteriet
De Små Spøgelser Buu og Boo skal have hjælp af børnene til at finde nøglerne til kælderkammeret i Det Øde Hus - for derinde er den hemmelige skat, som har været bevogtet af Det Gamle Spøgelse i 100 år! Spændende mysterium for børn - blandt spøgelser, monstre, hekse og troldmænd!
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
børnefødselsdagslege
Skattejagt: Hotelmysteriet
Hold en mysteriefødselsdag og lad børnene løse det spændende Hotelmysterie! Hotelchefen Georg Gæstfri behøver børnenes hjælp til at stoppe en listig tyv, som er løs på hotellet. På denne spændende skattejagt skal børnene løse gåder, finde de forsvundne ting og desuden indsamle ledetråde til hvem tyven er. Perfekt udenfor, til sommer og ferie!
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
børnefødselsdagslege
Skattejagt: Mysteriet på museet
Mysteriet på museet er en supersjov skattejagt med spændende udfordringer, som skal løses på vejen. Skattejagten passer til børn i alderen 7-10 år. Det gælder om at hjælpe museumsinspektøren med at finde de seks forsvundne nøgler til mumiens kasse før den store egyptiske udstilling!
For 7-10 år>>
fødselsdagsaktiviteter
Skattejagt: Cirkusmysteriet
Supersjov skattejagt for børnene i cirkusmiljø! Løs cirkusmysteriet! Lad børnene fordybe sig i en spændende jagt på nøglerne til løveburet og på vejen løse gåder og udfordringer. Du får alt det, du skal bruge til enkelt at arrangere en rigtig underholdende temaskattejagt. For børn 4-6 år.
For 4-6 år>>
 
skattejagt til børnefødselsdag
Skattejagt: Ismysteriet
Et spændende eventyr med isprinsesse Arabella, pingvinen Puk og elgen Ole! Børnene skal hjælpe isprinsessen med at redde den årlige snefest! Skattejagten kan foregå indenfor og udenfor, hjemme eller ude, for både mange og få børn - enkelt for dig, supersjovt for børnene! Fås i to alderstilpassede varianter, til 4-6 år og 7-10 år. 169 kr.
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
skattejagt børnefødselsdag
Skattejagt: Halloweenmysteriet
I Halloweenmysteriet skal børnene hjælpe Grev Vlad med at finde Kråkehofs gemte skat. For at det skal kunne lade sig gøre, skal de løse spændende udfordringer fra hekse, vampyrer, monstre, spøgelser og troldmænd og slottets andre beboere.
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>
lbørnefødselsdagslege
Skattejagt: Sommermysteriet
Lad børnene løse sommermysteriet, som ankommer med flaskepost. Rigtig sjov og sommerlig skattejagt, som kan gennemføres næsten hvor som helst, og som passer til enhver lejlighed- hele sommeren. Forgyld sommerfesten for børnene! Enkel for dig at forberede, super sjov for børnene!
For 4-6 år>>
For 7-10 år>>

© grapevine.dk, Mirago Media AB